Karoon

Długoziarnisty ryż basmati Karoon

Karoon to szlachetny ryż długoziarnisty basmati uprawiany od setek lat u stóp najwyższych gór świata – Himalajów. Pomiędzy Pakistanem, Indiami i Bangladeshem rozpościerają się piękne, olbrzymie pola ryżu. To właśnie na nich rośnie prawdopodobnie jeden z najlepszych ryżów basmati na świecie – Karoon.

Doświadczaj codziennie autentycznych plonów z prowincji Punjab, świadomie wybierając jakość premium z ekologicznego rolnictwa. Ty wybierasz zdrowy tryb życia, a my wybieramy najlepsze ziarna z naturalnych upraw aby dostarczyć Ci składników potrzebnych do prowadzenia właściwej i zbilansowanej diety.

Karoon rośnie w czystej wodzie pochodzącej prosto z lodowców, z której wchłania najważniejsze minerały. Zawiera cenne składniki takie jak np. magnez, potas, sód czy wapń, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu każdego człowieka. Ryż Karoon dzięki zawartości błonnika pokarmowego na dłużej eliminuje uczucie głodu. Pełne właściwości ryżu basmati możecie poznać w podlinkowanym artykule.

Firma Karoon Polska zajmuje się importem oraz dystrybucją tego ryżu basmati na ryku polskim oraz rynkach zagranicznych. Zapraszamy do kontaktu!

 

Karoon
ryż w workach bawełnianych eco

Dlaczego warto wypróbować ryż Karoon?

Wśród wielu różnych gatunków, ryż basmati Karoon jest uważany za najszlachetniejszy – długoziarnisty, aromatyczny, sypki oraz puszysty. Nie zawiera sztucznych ulepszaczy i nie jest modyfikowany genetycznie. Wszystko po to, żeby procedury produkcji nie odbiły się na jego wartościowym składzie. Wierzymy, że to co najlepsze znajduje się w przyrodzie. Dlatego ryż Basmati Karoon nadal uprawiany jest u podnóży Himalajów według tradycyjnych metod sprzed wieków.

Zdrowe, naturalne i mądre żywienie jest jednym z wyborów, które podejmujemy każdego dnia. Konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na pochodzenie produktów, które kupują w sklepie. Ponadto coraz częściej wymagają aby poszczególne elementy były możliwie bardzo wartościowe.

Karoon jest wzorcowym i naturalnym dodatkiem lub głównym składnikiem każdego dobrze zbilansowanego posiłku. Można go wykorzystać zgodnie ze swoimi upodobaniami. Dobrze komponuje się z rybami i mięsem ale także warzywami i pasuje do sałatek i deserów. Idealnie sprawdza się w diecie sportowców, którzy dbają o swoją sylwetkę oraz maksymalnie dobre odżywienie swoich mięśni. Mogą go jeść także osoby chore na celiakię, którzy nie mogą spożywać glutenu.

pola ryżowe
uprawa ryżu basmati